Logga in


Om oss

Historien bakom Skräm Dem

Några bönder i England hade problem med fåglar, duvor och måsar, som förstörde grödorna. De hade försökt med olika slags skrämmor såsom t.ex. ”normala” kors med kläder, ballonger, skjutkanoner och vapen, men inget hjälpte och i vilket fall var det besvärligt och ibland farligt.

Då startade dessa engelska bönder en utvecklingsgrupp med kriterierna att utforma en fågel som skulle kunna hålla oönskade fåglar borta från åkrarna men som samtidigt skulle vara:

  • praktiskt taget underhållsfri
  • snabb att sätta upp och ta ner (några minuter)
  • tidsbesparande enhet
  • arbetar för långa perioder utan att falla sönder
  • kostnadseffektiv
  • djur- och grann-vänlig

Efter många försök och efter många prototyper blev resultatet en kinesisk flygande drake, utformat som en hök, som uppfyllde ovanstående krav.

Skräm Dem var avsett att skrämma duvor och måsar, men har visat sig effektivt mot de flesta andra fåglar. Kittet består av ett teleskopiskt spö, ursprungligen 7 m långt, men finns nu även i storlekarna 3,5 och 10 m, en markstolpe, lina och drake designed som en hök. Man sätter ner pålen i marken och helt sonnika trär på spöet med höken – allt gjort på några minuter.


Historien bakom Skräm Dem i Glommen

Jag är seglare och gillade inte att måsarna bajsade på min båt. Dessutom bor jag 100 m från havet och hade årligen ett häckande par måsar som byggde bo på mitt tak. Jag försökte med diverse skrämmor, ormar, ugglor, roterande saker, men inget hjälpte. Efter googlande fann jag engelsmannen och hans Skräm Dem. Efter en sommar kunde jag konstatera att måsarna undvek båten och hade övergett mitt tak till några hus nedåt gatan. Ett system som fungerade. Var då tvungen att förmedla denna effektivitet till andra som har liknande problem.

 

Vad gör Skräm Dem?

Det gör vad namnet antyder - skrämmer måsar, duvorna och andra fåglar bort från ställen där de inte är önskvärda. Skräm Dem var ursprungligen designad för böndernas grödor och skördar men efter lanseringen har vi många användare som skrämmer bort fåglar på olika ställen:

Fastigheter, uteserveringar, båtar, hamnar, badflottar, jordgubbsodling, badstränder, ja listan kan göras ännu längre.

 

Varför fungerarSkräm Dem?

För det första tillverkas Skräm Dem av allra högsta kvalitet för att den skall hålla så länge som möjligt.

Till skillnad från andra ”ordinära” fågelskrämmor förändras alltid Skräm Dem eftersom den flyger med vinden. Den flyger fram och tillbaks och när det blåser lite är den lägre än när det blåser mycket då den flyger högt upp. Alltid olik och alltid levande.

Därför vänjer sig fåglarna vid Skräm Dem. Variationerna är oändliga.

 

Varför behöver jag en Skräm Dem?

Om du har fåglar och har problem kommer Du att behöva en Skräm Dem för att lösa problemet. Skräm Dem draken flyger alltid, den är snabb och lätt att flytta och mycket effektivt. Tar minuter att sätta upp och sekunder att ta ner. Kan placeras nära kanterna på områden där fåglarna tenderar att samlas utan att irritera några grannar eftersom de är tysta. Så gott som underhållsfria - utan att behöva fylla på med gas eller daglig tillsyn gör Skräm Dem till en tidsbesparande enhet. Ge dig tid att göra viktigare saker!

Vi rekommenderar att en Skräm Dem skyddar cirka 4 hektar mark.

 

Hur gör jag om jag inte skall sätta Skräm Dem pålen i marken?

Som nämnts ovan fungerar även Skräm Dem utmärkt på t.ex. tak och bryggor. Då måste pålen fästas på dessa utrymmen. Det finns speciella tillbehör som gör detta enkelt och lätt att montera.

Välkommen även Du!^ Upp ^
"SKRÄM DEM" fågelskrämma "SKRÄM DEM" är ett nytt och effektivt sätt att hålla måsar, duvor, svartfågel, kanadagäss och andra fåglar borta från båten, marinan och diverse andra platser – tex. fastigheter, parker, badplatser, hamnar och andra ställen där man inte önskar fåglar. En drake, med siluett av en hök, som flyger naturtroget i vinden, fäst i ett långt teleskopiskt spö, 3 – 10 m långt och med en lina på 2,5 – 9 m lång. En totalhöjd på 19 m.